Tomasz Michałowski zamierza wziąć udział w rywalizacji o stanowisko burmistrza Piwnicznej-Zdroju

Cieszy nas, że możemy przekazać wiadomość, która bez wątpienia zainteresuje mieszkańców Piwnicznej-Zdroju. Tomasz Michałowski, znany z licznych funkcji publicznych, które pełnił na przestrzeni lat, oficjalnie zapowiedział, że będzie starał się o urząd burmistrza tego miasta w nadchodzących wyborach samorządowych. W rozmowie z naszymi dziennikarzami podkreślił, że dostrzega ogromne możliwości, jakie drzemią w gminie i pragnie je skierować na właściwe tory. Wyraził również swoje zastrzeżenia co do obecnego zarządu gminy, szczególnie krytykując brak doświadczenia i charyzmy lidera.

Michałowski ma bogate doświadczenie polityczne i administracyjne. W latach 2001-2005 pracował jako asystent Ryszarda Nowaka, który później objął stanowisko prezydenta miasta. Następnie, od 2005 do 2010 roku, kierował biurem Adama Bielana, posła do Parlamentu Europejskiego. Przez kolejną dekadę Michałowski służył w Urzędzie Miasta Nowego Sącza, gdzie odpowiadał za kulturę, sport, turystykę i promocję.

W 2020 roku Tomasz Michałowski objął stanowisko szefa gabinetu politycznego Jarosława Gowina, Wiceprezesa Rady Ministrów. Później stał na czele gabinetu politycznego Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego, a po tym, jak Gowin wrócił do rządu, powierzono mu funkcję szefa gabinetu politycznego w Ministerstwie Rozwoju, Pracy i Technologii. Warto dodać, że Michałowski jest także członkiem Rady Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji.